Breaking news

Spaanse media hard voor Koeman en Barcelona: 'De nachtmerrie ging door'

Schmidt lovend over 'heel belangrijke speler' en 'erg goede speler' bij PSV

Schmidt lovend over 'heel belangrijke speler' en 'erg goede speler' bij PSV

Gepubliceerd: maandag 12 juli 2021 om 12:58ma 12-07-2021 om 12:58

Roger Schmidt ziet genoeg kansen voor Noni Madueke om volgend seizoen de show te stelen bij PSV. De Engelse aanvaller staat in de belangstelling van een groot aantal clubs uit het buitenland, maar de trainer raakt hem liever niet kwijt.

Madueke kreeg vorig seizoen opvallend weinig speelminuten van Schmidt, die nu op andere gedachten lijkt te zijn gebracht. "Zijn status in mijn ogen? Hij is een heel belangrijke speler voor ons", zegt de PSV-trainer tegen De Telegraaf. "De eerste twee weken (van de voorbereiding, red.) waren top van zijn kant. Ik zag veel progressie, veel motivatie om zich te ontwikkelen en veel plezier ook."

Schmidt ziet in Madueke zijn rechter 'halve tien'. "Hij beseft dat deze positie veel voordelen voor hem heeft. Hij is gewend om als rechtsbuiten te spelen vanuit de jeugd, deze positie is een beetje vergelijkbaar maar ook wat verschillend, omdat hij veel meer opties heeft om aan de bal te komen en betrokken te zijn bij aanvallende momenten. Nu zag ik heel veel goede dingen van hem."

Doan
In tegenstelling tot afgelopen jaar, kan Schmidt binnenkort beschikken over Ritsu Doan. De Japanner was verhuurd aan Arminia Bielefeld en maakte indruk. "Een erge goede speler, die goed kan afronden en gevaarlijk is in de eindfase. Hij heeft laten zien een goede speler voor PSV te zijn. Zeker in ons systeem? Exact. We zullen blij zijn als hij na de Olympische Spelen met Japan terugkeert bij ons."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws