Wormuth speelt twaalf (!) oefenduels met Heracles: 'Dan kun je je niet verstoppen'

Wormuth speelt twaalf (!) oefenduels met Heracles: 'Dan kun je je niet verstoppen'

12-07-2021 13:17
57

Heracles Almelo is deze weken de kampioen van de voorbereiding: liefst dertien oefenwedstrijden speelt de ploeg van trainer Frank Wormuth voor de seizoenstart op 14 augustus.

Heracles speelde zaterdag tegen Go Ahead Eagles (1-0) het tweede oefenduel in de voorbereiding. Het roept de vraag op waarom Wormuth zijn ploeg zo veel in actie laat komen. "Op een training kun je gas terugnemen en je verstoppen, in een wedstrijd kan dat niet", verklaart de Duitse trainer aan TC/Tubantia.

Wormuth wil dat zijn spelers hun grenzen opzoeken. "Ik ben niet bang dat spelers te veel over hun grenzen gaan, omdat we alles kunnen meten wat ze doen. Met gps, een hartslagmeter en de app die we gebruiken. Daarin geven spelers twee keer per dag aan hoe ze zich voelen. Als ze heel moe zijn, passen we daar de pauzes op de training op aan en zit er meer tijd tussen de belastende oefeningen."

Over vijf weken begint de Eredivisie voor Heracles met een thuiswedstrijd tegen PSV. In de tussentijd heeft de Almelose ploeg nog elfoefenwedstrijden te gaan. “Het is voor ons de beste gelegenheid om alle spelers aan het werk zien.”