Telegraaf: Feyenoord lijkt ook in Advocaat-kwestie te ontsnappen aan arbitragezaak

Telegraaf: Feyenoord lijkt ook in Advocaat-kwestie te ontsnappen aan arbitragezaak

12-07-2021 14:45
124

Feyenoord lijkt zich niet bezig te hoeven houden met een dubbele arbitragezaak. Zowel Steven Berghuis als het trainersduo Dick Advocaat-Cor Pot leken de afgelopen tijd de juridische weg te willen bewandelen, maar volgens De Telegraaf loopt het in beide gevallen met een sisser af.

Toen Ajax zich meldde voor Berghuis, ontstond er onenigheid over de gelimiteerde transfersom die in het contract van de topschutter was opgenomen. Zowel Feyenoord als het kamp-Berghuis leek een eventuele arbitragezaak met vertrouwen tegemoet te zien, maar na inmenging van Ajax zal het niet zover komen. De Amsterdammers hebben water bij de wijn gedaan in de transferbesprekingen: bovenop de contractueel vastgestelde transfersom van vier miljoen euro komt een bonus van 1,5 miljoen, meldde De Telegraaf eerder op de maandag al.

Ook de kwestie-Advocaat lijkt niet uit te lopen op een juridisch gevecht. De afgelopen zomer vertrokken trainer onthulde onlangs – in samenspraak met zijn vaste assistent Pot – dat hij nog recht had op een bonus. De Kleine Generaal zou deze krijgen als hij met Feyenoord Europees voetbal af zou dwingen, maar de club meende dat plaatsing voor de Conference League-voorrondes hier niet onder zou vallen. 'Ook in deze zaak stelt Feyenoord dat de contracten juridisch zijn dichtgetimmerd', aldus De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant verwacht men dan ook niet dat Advocaat en Pot hun claim doorzetten in de vorm van een arbitragezaak.