Actief NEC is pas op de helft: 'We werken ons kapot, maar geen schot in de zaak'

Actief NEC is pas op de helft: 'We werken ons kapot, maar geen schot in de zaak'

12-07-2021 15:21
23

Het gepromoveerde NEC heeft zich al flink geroerd op de transfermarkt, maar is nog lang niet klaar. De Nijmegenaren haalden met Lasse Schöne, Ilias Bronkhorst, Danny Vukovic, Mikkel Duelund en Magnus Mattsson vijf nieuwelingen, maar willen dat aantal verdubbelen.

Technisch directeur Ted van Leeuwen bevestigt tegenover de Gelderlander dat hij nog aan de bak moet. "We hebben vijf spelers nodig, als er niemand weggaat. En dat kan nog zomaar." Daar komt bij dat aanvoerder Rens van Eijden de komende maanden niet beschikbaar is vanwege een zware knieblessure. "Omdat hij wegvalt, is er nog een vacature bijgekomen. Vacatures die we voorin ook al hadden."

Ook trainer Rogier Meijer vindt dat zijn selectie nog wel wat nieuwe aanwas kan gebruiken. "Als je ons in de duels vergelijkt met AFC, dan zijn we soms net jongens", blikt hij terug op het oefenduel met de Amsterdamse tweededivisionist, dat met 2-1 werd verloren. "Maar er is geen paniek. Natuurlijk ben ik hier niet blij mee, maar we zitten in de eerste weken van de voorbereiding."

Ook Van Leeuwen wil niet in paniek raken, ook al merkt de TD dat er niet veel beweging in de huidige transfermarkt zit. "We werken ons kapot, maar er zit geen schot in de zaak. En dat is frustrerend. De hele transferwindow gaat superlangzaam", aldus Van Leeuwen. "Grote clubs als Paris Saint-Germain en Barcelona halen transfervrije spelers. Dat is uniek. Zelf zouden wij ook graag sneller willen, maar we moeten voorzichtig zijn."

NEC werkt toe aan zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 2017. Regerend landskampioen Ajax is op 14 augustus de tegenstander.