Driessen over Berghuis: 'Had Feyenoord kunnen weten na de Vermeer-transfer'

Driessen over Berghuis: 'Had Feyenoord kunnen weten na de Vermeer-transfer'

12-07-2021 16:20 Laatste update: 16:29
183

Valentijn Driessen heeft nogmaals zijn licht laten schijnen over de naderende toptransfer van Steven Berghuis. Zijn werkgever, De Telegraaf, wist eerder op de maandag te melden dat Feyenoord en Ajax overeenstemming hebben bereikt over een gevoelige overstap van de aanvaller.

De clausule ter waarde van vier miljoen euro in het contract riep her en der vragen op, maar Ajax heeft inmiddels besloten om anderhalf miljoen euro extra, in de vorm van bonussen, op tafel te leggen. Feyenoord kan Berghuis bovendien van de loonlijst schrappen. "Dit is natuurlijk wel een beetje een opluchting voor Feyenoord, want hij verdiende bakken met geld. Hij was de bestbetaalde speler van Feyenoord ooit. Dat salaris kun je nu besteden aan andere spelers", aldus Driessen in gesprek met Radio Veronica.

Dat de transfersom relatief uit is gevallen, heeft Feyenoord aan zichzelf te wijten, vindt Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf wees eerder al op het Feyenoord-contract van Berghuis, dat mogelijkheden voor een binnenlandse transfer bood. "Dan moet je gewoon zeggen: het buitenland prima, vier miljoen euro, maar in Nederland vijftien miljoen euro. Dat zou Ajax nooit uitgeven aan een jongen van 29", klinkt het. "Dat contract zat gewoon niet goed in elkaar. En ze hadden het kunnen weten, want Feyenoord heeft zelf ooit een speler van Ajax, Kenneth Vermeer, voor één miljoen overgenomen. Dat was eigenlijk dezelfde fout."