Kuipers en assistenten verrast door KNVB, afscheidstournee mogelijk uitgesteld

Kuipers en assistenten verrast door KNVB, afscheidstournee mogelijk uitgesteld

12-07-2021 16:47
25

Björn Kuipers en zijn assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn bij terugkeer in Nederland verrast door de KNVB. Het drietal leidde zondagavond de EK-finale tussen Engeland en Italië en is maandag benoemd tot bondsridder van de KNVB.

De finale van zondag is voor Team Kuipers de kroon op het werk, na een lange carrière in het internationale topvoetbal. Volgens de KNVB hebben de drie het Nederlandse arbitragekorps wereldwijd op de kaart gezet. 'Door hun positieve houding en gedrag, toewijding en inzet zijn zij een voorbeeld voor hun collega-(assistent-)scheidsrechters. Ze laten keer op keer zien dat hun succes het resultaat is van hard werken, veel trainen en de bereidheid zichzelf steeds te verbeteren', laat de voetbalbond weten via de officiële kanalen.

Kuipers had zelf overigens ook nog een nieuwtje. Het EK leek zijn afscheidstournee op het internationale podium te gaan worden, maar de 48-jarige Tukker sloot niet uit dat hij alsnog doorgaat. Over anderhalf jaar staat het WK in Qatar op het programma en Kuipers overweegt om zichzelf dan opnieuw beschikbaar te stellen.