'Berghuis wilde het tot een arbitragezaak laten komen, maar Ajax beschermt hem'

'Berghuis wilde het tot een arbitragezaak laten komen, maar Ajax beschermt hem'

12-07-2021 18:16 Laatste update: 18:28
268

Steven Berghuis gaat bij Ajax bijna twee keer zo veel verdienen als wat hij bij Feyenoord kreeg. Voor de vleugelaanvaller was dit echter niet de hoofdreden om in de Johan Cruijff Arena te tekenen.

Maandag werd duidelijk dat Berghuis binnen afzienbare tijd in Amsterdam gepresenteerd zal worden. Qua financiën gaat de Apeldoorner er aardig op vooruit. "Hij gaat bijna het dubbele verdienen", zegt De Telegraaf-journalist Mike Verweij. "Dat zal ook een argument zijn geweest, hoewel zijn schoonvader erg rijk is en hij zelf ook meer dan voldoende verdiend heeft."

Wedden

Meer odds

Verweij denkt dan ook dat het de captain van de Rotterdammers om de sportieve uitdaging te doen is. "Bij Ajax speel je gegarandeerd om het kampioenschap, want ze zijn in de afgelopen drie jaar twee keer kampioen geworden. Dat zal hij ook belangrijk vinden. Daarnaast speel je in de groepsfase van de Champions League. Dat is allemaal beter dan bij Feyenoord op dit moment."

Ajax betaalt iets meer dan vier miljoen om een arbitragezaak te voorkomen. Dat heeft de club ook in het belang van Berghuis gedaan. "Zelf had hij het wel tot een zaak willen laten komen, maar Ajax heeft hem daarin beschermd. Dat zou niet goed voor de club zijn en ook niet voor de speler. Dan had hij nog meer zijn nek uit moeten steken. Dit is voor alle partijen het beste."