ARA: Laporta is om en wil Koeman twee jaar langer voor Barcelona behouden

ARA: Laporta is om en wil Koeman twee jaar langer voor Barcelona behouden

12-07-2021 20:28
36

Joan Laporta overweegt om het contract van Ronald Koeman te verlengen. Dat meldt de Catalaanse krant ARA. De clubpresident van Barcelona denkt dat het een goed idee zou zijn om de Nederlander het vertrouwen te geven.

Het lokale medium laat weten dat Laporta en zijn adviseurs het verlengen van de verbintenis van Koeman een goede zet zouden vinden. Enkele weken nadat ze nog van de Nederlandse oefenmeester af wilden, lijken ze hem nu twee contractjaren extra aan te willen bieden.

Wedden

Meer odds

De positie van Koeman is namelijk bijzonder versterkt. Enerzijds door Pep Guardiola, die door Laporta benaderd werd voor het trainerschap in Camp Nou maar aangaf dat de club verder moest gaan met de Groninger. Anderzijds is de rol van Jordi Cruijff niet te onderschatten. De technisch adviseur van Laporta steunt Koeman.

De oefenmeester ligt nu nog vast tot medio 2022, maar zou uit kunnen zien naar een voorstel dat hem tot en met juni 2024 in Barcelona houdt. Hij won in zijn eerste seizoen geen landstitel met 'zijn' Blaugranas en kwam niet verder dan de achtste finales van de Champions League, maar won wel de Copa del Rey.