Kuipers wil Makkelie 'niet voor de voeten lopen': 'Neem ik mee in mijn beslissing'

Kuipers wil Makkelie 'niet voor de voeten lopen': 'Neem ik mee in mijn beslissing'

12-07-2021 22:47
16

De vraag of de finale van het EK het laatste kunstje voor hem was, durft Björn Kuipers nog niet te beantwoorden. De arbiter uit Oldenzaal was samen met Danny Makkelie actief op het eindtoernooi. Volgend jaar, op het WK, kan er maar één Nederlandse arbiter actief zijn. 

Of het zijn laatste eindtoernooi was, laat Kuipers op een speciaal ingelaste persconferentie in het midden. Die beslissing heeft hij nog niet gemaakt. "Ik ben zover nog niet, ben ook niet alleen en heb met thuis te maken, omdat ik nu al ruim twaalf jaar in de UEFA-elite fluit", vertelt Kuipers, geciteerd door De Telegraaf. "Dan ben je veel weg en het vraagt veel. Ik wil gewoon even overleggen en ga de komende weken over mijn toekomst nadenken."

Er waren afgelopen EK twee arbitrale teams uit Nederland actief. Op het WK van volgend jaar in Qatar zal dat vanwege de regelgeving maar één Nederlands scheidsrechtersteam zijn. "De vraag of ik Danny Makkelie voor de voeten loop, neem ik mee in mijn beslissing", aldus Kuipers.

De kritieken aan het adres van Kuipers waren na de finale overwegend positief. "Verder spraken maar weinig mensen over de scheidsrechter. En het doel is altijd om geen arbitrale beslissingen te nemen waar de hele wereld iets van vindt. Dus zijn we blij", sluit Kuipers af.