Eerste reactie Van Boekel na EK-ophef: Spijt is niet het goede woord

Eerste reactie Van Boekel na EK-ophef: "Spijt is niet het goede woord"

Gepubliceerd: dinsdag 13 juli 2021 om 07:32di 13-07-2021 om 07:32

Pol van Boekel heeft voor het eerst gereageerd nadat hij tijdens het EK ongewild de hoofdrol opeiste. De arbiter uit Vierlingsbeek was tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken actief als VAR: nadat scheidsrechter Danny Makkelie een strafschop gaf aan de Engelsen en de VAR niet ingreep, kreeg Van Boekel veel kritiek over zich heen.

Nadat hij ook tijdens de finale tot het VAR-team behoorde, tot ongenoegen van de Deense oud-doelman en analist Peter Schmeichel, heeft Van Boekel nu voor het eerst gereageerd op het penaltymoment. Raheem Sterling ging op Wembley onderuit na contact met Joakim Maehle en Makkelie wees naar de stip. "Danny stond in een uitstekende positie en zag het contact", verdedigt de VAR zijn landgenoot, geciteerd door De Telegraaf. "Er is contact, dus voor ons relatief makkelijk om Danny’s beslissing te steunen."

Dat niet iedereen het ermee was, is ook Van Boekel niet ontgaan. Spijt heeft de oud-prof van VVV-Venlo echter niet. "Spijt is niet het goede woord. Maar na alle kritiek vraag je je wel af: wat als?", klinkt het. "Maar dat is niet eerlijk. We hebben duidelijke instructies hoe als VAR te handelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Was het een terechte strafschop?

Ja
20%
Nee
80%
(1956 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws