Gomes over geruchtmakend PSV-afscheid: 'Enige échte fout in mijn carrière'

Gomes over geruchtmakend PSV-afscheid: 'Enige échte fout in mijn carrière'

13-07-2021 08:58
65

Heurelho Gomes werd op zijn achttiende pas keeper, maar begon vervolgens aan een lange, fraaie carrière op de Europese velden. Die ging van start bij PSV, waar hij tussen 2004 en 2008 uitgroeide tot publiekslieveling, waarna hij echter met slaande deuren vertrok.

PSV zocht een opvolger voor Ronald Waterreus en kwam uit bij de doelman van Cruzeiro. Gomes had toen al een voorstel van Lokomotiv Moskou afgeslagen. "Het was een ander verhaal toen PSV bij me aanklopte. Dat was voor mij de club van Romário en Ronaldo. Natuurlijk wilde ik daar graag naartoe", vertelt de oud-keeper van onder meer Tottenham Hotspur en Watford aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Gomes moest aanvankelijk wennen aan het klimaat en de gewoontes in Nederland, maar vond veel steun bij toenmalig trainer Guus Hiddink, zeker toen zijn vader werd getroffen door kanker. "Guus kwam naar me toe en zei: hoeveel dagen heb je nodig om bij je vader te zijn? Ik waardeerde het enorm dat Guus me de ruimte gaf om zelf die beslissing te nemen", aldus de elfvoudig Braziliaans international. "Het was bijzonder hoe Guus met de situatie omging."

Met Gomes onder de lat werd PSV vier keer op rij kampioen van Nederland. Na die laatste titel in 2008 barstte de bom echter: Gomes wilde een transfer naar Tottenham Hotspur forceren en veegde in een spraakmakend interview de vloer aan met de PSV-beleidsbepalers. "Ik zie de manier hoe ik ben vertrokken bij PSV als het enige wat ik écht fout heb gedaan in mijn carrière", steekt hij de hand in eigen boezem. Gomes was echter opgelucht dat hij zijn laatste PSV-wedstrijd tegen Vitesse winnend af kon sluiten. "Het was voor mij een speciaal kampioenschap omdat er in dat jaar een probleem ontstond tussen mij en de club. Ik wilde die prijs per se winnen voor de mensen die mij door dik en dun hadden gesteund."