Lodeweges verrast en wordt definitief geen onderdeel van Oranje-staf Van Gaal

Lodeweges verrast en wordt definitief geen onderdeel van Oranje-staf Van Gaal

13-07-2021 09:11 Laatste update: 09:15
72

Dwight Lodeweges gaat niet aan de slag in de technische staf van de beoogde bondscoach Louis van Gaal. PEC Zwolle plukt de voormalige rechterhand van Frank de Boer weg bij het Nederlands elftal, meldt RTV Oost.

Na het mislukte EK en het vertrek van De Boer besloot de KNVB vorige maand de optie in het aflopende contract van Lodeweges niet te lichten. De geboren Canadees leek te gaan wachten op de aanstelling van Van Gaal, maar zover komt het niet: Lodeweges kiest voor een terugkeer naar PEC Zwolle, waar hij assistent wordt van hoofdtrainer Art Langeler.

In Zwolle begint Lodeweges aan zijn derde periode. Tussen 1998 en 2001 was hij hoofdtrainer van PEC, in 2016 keerde hij kortstondig terug en had hij een rol in de jeugdopleiding en bij het eerste elftal. De toenmalige bondscoach Ronald Koeman haalde hem drie jaar geleden naar Oranje.

Lodeweges tekent voor twee seizoenen bij PEC, dat eerder bot ving bij Sipke Hulshoff (Feyenoord) en Peter Reekers (sc Heerenveen). "Ik geloof in een sterk veldtrainersteam, dat een aantal dingen misschien wel beter kan dan ik", zei Langeler een halfjaar geleden bij zijn presentatie. "Ik kan me dan richten op mijn eigen kwaliteiten als het coachen van een wedstrijd, het bepalen van de opstelling of de verbindende factor zijn."