Zaakwaarnemer baalt van 'hetze' tegen De Boer: Het ging mij gewoon te ver

Zaakwaarnemer baalt van 'hetze' tegen De Boer: "Het ging mij gewoon te ver"

13-07-2021 10:35
191

Frank de Boer is het slachtoffer geworden van een 'hetze'. Dat vindt zaakwaarnemer Guido Albers, die stelt dat de vertrokken bondscoach van het Nederlands elftal niet altijd eerlijk is behandeld.

Albers vindt dat er sprake is geweest van een 'hetze'. "Het ging mij gewoon te ver", zegt de zaakwaarnemer in de Vrienden van de Media Podcast. "Frank heeft in zijn Ajax-periode best iets goed neergezet en van zijn periode in het buitenland (bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United, red.) kan iedereen iets vinden, maar niemand is daar zelf bij geweest. Ik wel. Uiteindelijk is het niet succesvol verlopen."

De Boer is 'gewoon echt een goed mens', wil Albers alleen maar zeggen. "Hij vertrouwt iedereen, is eerlijk, liegt niet en probeert op een bepaalde manier iets op te starten. Zo was hij als speler, trainer en bondscoach. Alleen, nu was er aan de voorkant een bepaalde negativiteit. Hij werd zo slecht weggezet, dat hij wel succes nodig had. De drie gewonnen groepswedstrijden waren dan ook fijn."

Twee dagen na de EK-uitschakeling tegen Tsjechië (2-0) vertrok De Boer als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij besloot zelf op te stappen, ook omdat hij niet voldeed aan de eis van de KNVB om de kwartfinale te halen.