Lodeweges en PEC Zwolle komen met bevestiging: 'Dan moet je dat direct doen'

Lodeweges en PEC Zwolle komen met bevestiging: 'Dan moet je dat direct doen'

13-07-2021 10:27
42

Het is officieel: Dwight Lodeweges gaat voor de derde keer aan de slag bij PEC Zwolle. De 63-jarige trainer tekent voor twee seizoenen en wordt in Overijssel assistent van Art Langeler.

Lodeweges verliet PEC drie jaar geleden voor de KNVB, waar hij de gewaardeerde rechterhand was van bondscoach Ronald Koeman en later Frank de Boer. Na het mislukte EK en het vertrek van De Boer werd de optie in zijn aflopende contract niet gelicht. Lodeweges wacht niet op de aanstelling van - hoogstwaarschijnlijk - Louis van Gaal en kiest voor een derde termijn bij PEC Zwolle.

"Toen PEC Zwolle contact met mij opnam na mijn vertrek onlangs bij de KNVB, heb ik niet lang na hoeven denken", vertelt Lodeweges op de PEC-site. "De club heeft mij destijds, toen ik door de KNVB gevraagd werd voor assistent-bondscoach, de kans gegeven die ervaring aan te gaan. Daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Het is geen geheim dat ik graag op het veld sta om met die jongens aan de gang te gaan. Ik zie hier een mooie uitdaging voor mij weggelegd waar ik alle energie die ik in me heb in ga stoppen."

Mike Willems, technisch manager van PEC, is blij met Lodeweges. "Dwight is gepokt en gemazeld. Hij weet met zijn ervaring en altijd aanwezige enthousiasme iedere speler waarmee hij werkt beter te maken. Dat heeft hij in het verleden, en niet alleen bij PEC Zwolle, veelvuldig laten zien. Als je als club de kans krijgt om iemand als Dwight bij je trainersstaf te voegen, moet je dat direct doen. Ik ben blij dat het na twee eerdere pogingen nu wel is gelukt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie