UEFA onthult EK-elftal: Italië hofleverancier met kwintet, topscorers ontbreken

UEFA onthult EK-elftal: Italië hofleverancier met kwintet, topscorers ontbreken

Gepubliceerd: dinsdag 13 juli 2021 om 12:54di 13-07-2021 om 12:54

Laatste update: dinsdag 13 juli 2021 om 13:03di 13-07-2021 om 13:03

Het Team van het EK is bekend: Italië is met vijf spelers hofleverancier in het elftal dat de UEFA heeft samengesteld. Van het Nederlands elftal ontbreekt ieder spoor.

In het EK-elftal zijn naast Italië ook Engeland, België, Denemarken en Spanje vertegenwoordigd. Namens de Europese kampioen zitten Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci, Leonardo Spinazzola, Jorginho en Federico Chiesa erbij. Donnarumma werd na de finale al uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Engeland vaardigt drie spelers af: Kyle Walker, Harry Maguire en Raheem Sterling. Het team wordt gecompleteerd door Pierre-Emile Hojbjerg (Denemarken), Pedri (Spanje) en Romelu Lukaku (België). EK-topscorers Cristiano Ronaldo en Patrik Schick en ook is geen enkele Oranje-international geselecteerd na de roemloze uitschakeling tegen Tsjechië in de achtste finales.

Het beste elftal van het EK is samengesteld door een team van zestien 'technical observers', onder wie Frans Hoek, Esteban Cambiasso, Fabio Capello, David Moyes, Aitor Karanka en Robbie Keane.

Beste EK-elftal: Donnarumma; Walker, Bonucci, Maguire, Spinazzola; Jorginho, Hojbjerg, Pedri; Chiesa, Lukaku, Sterling.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met dit EK-elftal?

Ja, volledig
12%
Grotendeels wel
57%
Grotendeels niet
17%
Grote onzin
15%
(937 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws