Pikant: Portugese EK-held van 40 miljoen van Sporting via Inter naar Benfica

Pikant: Portugese EK-held van 40 miljoen van Sporting via Inter naar Benfica

13-07-2021 14:44
20

De Portugese EK 2016-revelatie João Mário heeft een pikante transfer gemaakt. De 28-jarige middenvelder werd vorig seizoen landskampioen met Sporting Portugal, maar gaat volgend seizoen bij uitgerekend rivaal Benfica aan de slag.

Mário brak door bij Sporting en dwong na het gouden EK in Frankrijk een transfer naar Internazionale af. De Nerazzurri legden toen veertig miljoen euro op tafel, maar hebben daar niet veel plezier van gehad: na drie uitleenbeurten – aan West Ham United, Lokomotiv Moskou en vorig seizoen jeugdliefde Sporting – is zijn contract ontbonden.

Wedden

Meer odds

Mário – tijdens het vorige EK niet opgenomen in de Portugese selectie – kreeg maandag te horen dat hij vrij man was, maar heeft amper 24 uur later alweer onderdak gevonden. Ditmaal gaat hij in het rode gedeelte van Lissabon aan de slag: bij Benfica heeft Mário een vijfjarig contract ondertekend. De middenvelder nam maandag al via social media afscheid van Internazionale, maar heeft nog niet officieel gereageerd op zijn Benfica-transfer.