Geen AZ voor Brobbey: Leipzig stuurt spits naar Oostenrijk voor 'Aufbautraining'

Geen AZ voor Brobbey: Leipzig stuurt spits naar Oostenrijk voor 'Aufbautraining'

13-07-2021 14:58
39

Brian Brobbey moet nog even wachten op zijn eerste officieuze minuten namens RB Leipzig. De van Ajax overgekomen spits kampt nog met de naweeën van de blessure die hij in aanloop naar het jeugd-EK met Jong Oranje opliep: nu volgt een zogeheten Aufbautraining.

Brobbey zou eind mei beginnen aan de knock-outfase van het jeugd-EK in Hongarije, maar moest vlak voor de kwartfinalewedstrijd tegen Jong Frankrijk afhaken. Anderhalve maand later kampt hij nog steeds met hamstringklachten, bevestigt Leipzig via de officiële kanalen. De negentienjarige spits zal in het zogeheten Athletes Performance Center van Red Bull in het Oostenrijkse Thalgau klaargestoomd worden voor het nieuwe seizoen.

Wedden

Meer odds

Na het weekend keert Brobbey terug naar Leipzig: het betekent dat hij moet passen voor de oefenwedstrijd tegen AZ van zaterdag. Twee weken later, op 31 juli, komt de spits zijn oude liefde Ajax weer tegen: Leipzig spreekt het niet expliciet uit, maar het lijkt er vooralsnog op dat Brobbey tegen die tijd weer minuten kan maken.