Willem ll maakt transferdeal met AC Milan en Helsingborg IF officieel

Willem ll maakt transferdeal met AC Milan en Helsingborg IF officieel

13-07-2021 19:57 Laatste update: 14-07-2021 12:05
33

Willem ll heeft in één klap twee nieuwe spelers aankondigd. Het gaat om Nikos Michelis van AC Milan en Max Svensson van Helsingborg IF. Michelis wordt gehuurd, Svensson heeft een driejarig contract getekend.

Michelis is een centrale verdediger uit Griekenland die in Italië voor Milan O19 speelde. Hij speelt het komende seizoen op huurbasis bij Willem ll. "Ik heb in Italië veel geleerd over wat nodig is om op mijn positie te slagen. Ik denk dat mijn ervaringen bij AC Milan mij in de Eredivisie gaan helpen", zegt Michelis op de clubsite van Willem ll. "Ik ben een verdediger die graag opbouwt en liever niet voor de lange bal kiest. Daarom past het Nederlandse voetbal denk ik bij mij, want hier wordt technisch en snel gevoetbald. Ook heb ik voor Willem II gekozen omdat jonge spelers hier een kans krijgen zich te laten zien."

Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de komst van Michelis. "Gezien zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten en in Italië opgedane ervaring verwachten wij dat Nikos een versterking is voor Willem II. Bij de huurovereenkomst van Nikos hebben we ook een koopoptie bedongen. Dat is voor ons van belang omdat we ernaar streven spelers voor langere tijd aan ons binden."

Willem ll wilde Svensson al langer naar Tilburg halen, vertelt Matthijsen. "Max is een buitenspeler die met zijn snelheid en techniek voor veel dreiging zorgt. Hij heeft in Zweden ook op het hoogste niveau gepresteerd en wil zich nu bij Willem II, zijn eerste buitenlandse club, laten zien."