Spartak Moskou reageert op Promes-nieuws: Uit de duim gezogen

Spartak Moskou reageert op Promes-nieuws: "Uit de duim gezogen"

13-07-2021 20:16 Laatste update: 20:25
75

Quincy Promes is weer terug in Rusland. De aanvaller van Spartak Moskou wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. Het Openbaar Ministerie wil Promes vervolgen, maar de clubleiding van Spartak kan weinig met die informatie.

Promes zou in juli vorig jaar betrokken zijn geweest bij een steekpartij. Zolang niet duidelijk is wat er gaat gebeuren, laat Spartak zich inhoudelijk niet uit over de situatie. "Er is een proces gaande dat nog niet is afgerond", zegt algemeen directeur Yevgeny Melezhikov tegen Sport-Express. "Ik denk dat de situatie hetzelfde is als zes maanden geleden. Promes is hier totaal niet mee bezig, hij focust zich op het voetbal."

Ook PR-directeur Anton Fetisov van Spartak werd gevraagd naar de Promes-situatie. Een storm in een glas water, denkt hij. "Uit het nieuws blijkt niet dat ze Promes ergens bij betrekken. Er staat alleen dat de aanklager verplicht is om een onderzoek in te stellen. Zolang de uitslagen van het onderzoek niet bekend zijn, valt er niets te zeggen. Het nieuws is uit de duim gezogen. Quincy is inmiddels teruggekeerd bij Spartak."

Het is niet duidelijk op welk nieuws Fetisov doelt. Meerdere Nederlandse media meldden eind vorige week dat het OM Promes wil vervolgen, in tegenstelling tot wat Fetisov beweert.