Het voelt als thuiskomen. Maar wat wil je ook? Alles klopt bij PEC

"Het voelt als thuiskomen. Maar wat wil je ook? Alles klopt bij PEC"

13-07-2021 20:52
51

Dwight Lodeweges is dolblij om terug te zijn bij PEC Zwolle. Hij staat nu weer dagelijks op het veld, een belangrijke reden voor hem om de klus aan te nemen.

Lodeweges was hiervoor assistent-bondscoach van Frank de Boer bij de KNVB. Na zijn vertrek werd hij door PEC benaderd om wederom assistent te worden. Dinsdag stond Lodeweges al op het veld. "Het voelt als thuiskomen. Maar wat wil je ook? Alles klopt bij PEC. De staf, het stadion, de grasmat. En dan heb ik het nog niet eens over de gemoedelijkheid die er in Zwolle heerst. Ik voel me hier gewoon op mijn plek. Bovendien was ik na 3,5 jaar bij de KNVB ook wel weer toe aan iets nieuws", vertelt Lodeweges tegenover de Stentor.

Lodeweges zal voornamelijk de trainingen gaan leiden. Hoofdtrainer Art Langeler doet zo nu en dan een stapje terug om zich te richten op de individuele spelers. "Er zijn genoeg momenten dat Art er gewoon bij is. Zeker in de aanloop van een wedstrijd, wanneer we tactisch trainen. Maar daar omheen gaat hij, ook omdat hij niet allen hoofdcoach is, veel andere dingen doen. En kan ik dus veel veldwerk doen."