Kuipers: 'Op mijn hotelkamer kreeg ik een videocall van Roberto Rosetti'

Kuipers: 'Op mijn hotelkamer kreeg ik een videocall van Roberto Rosetti'

13-07-2021 23:38
35

Björn Kuipers herhaalt dat hij niet stopt als internationale scheidsrechter. De 47-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal sluit niet uit dat hij er nog een eindtoernooi aan vastplakt.

Kuipers floot de EK-finale tussen Engeland en Italië en dat leek zijn afscheid op het internationale podium. "Ik heb nooit gezegd dat het mijn laatste wedstrijd was. Ik heb gezegd dat het mijn laatste EK was. Dat betekent dat er nog allerlei kansen, maar laat me even rustig nadenken", zegt Kuipers bij Humberto.

"We hebben de afgelopen dagen in een rollercoaster gezeten. De aanstelling voor de finale was heel bijzonder en emotioneel. De afgelopen dagen zijn er zoveel mooie reacties geweest voor ons dat we het effe moeten laten bezinken", aldus Kuipers.

Zoals door menigeen werd aangenomen kreeg Kuipers de finale. Achter de aanstelling zit een mooi verhaal. "Er gingen veel geruchten omdat je weet welke scheidsrechters nog in het toernooi zitten. Je weet dat de scheidsrechters die in de halve finale staan, de finale niet gaan leiden. We hebben veel gevlogen. We zaten in Istanbul en gingen toen naar Londen, waar de halve finales en de finale werden gespeeld. Dan weet je dat er niet veel scheidsrechtersteams meer over zijn."

"Op mijn hotelkamer kreeg ik een videocall van scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti. Hij belde me: Björn, where are you? Ik zei: i'm in my room. Okay, please come to my office. Toen vroeg ik me af of we de bevestiging zouden krijgen. Dat was vorige week donderdag om half 12. Toen kreeg ik de aanstelling binnen. Björn, sit down please. It's clear, huh? You already knew. The final is yours."