Breaking news

Glansrijk rapport: Ajax schittert tegen hulpeloos Dortmund, meerdere uitblinkers

Slot ziet haast onmogelijke opdracht: 'Zou prestatie van wereldformaat zijn'

Slot ziet haast onmogelijke opdracht: 'Zou prestatie van wereldformaat zijn'

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 07:33wo 14-07-2021 om 07:33

Arne Slot benadrukt dat Feyenoord een speler met extra kwaliteit moet halen nu Steven Berghuis naar aartsrivaal Ajax vertrekt. De trainer van de Rotterdammers wijst op de enorme impact die de Oranje-international had in De Kuip.

"Je kunt als trainer een elftal best leuk laten voetballen, maar om kansen te krijgen en te verzilveren heb je gewoon speciale kwaliteit nodig", zegt Slot in het Algemeen Dagblad. "Dat had Feyenoord met Berghuis. Niet dat dit Feyenoord het helemaal niet heeft, maar zonder Berghuis hebben we wel iets extra's nodig."

De Telegraaf meldde dat Alireza Jahanbakhsh de beoogd opvolger is van Berghuis, terwijl ook de naam van Javairo Dilrosun al viel. Volgens Slot is het een utopie om met het huidige budget een speler terug te halen met hetzelfde rendement als Berghuis, die vorig seizoen goed was voor negentien goals en dertien assists in de Eredivisie. "Met ons budget zou dat zelfs een prestatie van wereldformaat zijn."

De nieuwe coach van Feyenoord ziet desondanks ook voordelen aan de deal met Ajax. "De kans dat Berghuis zou gaan, was al snel in de zomer erg groot. Dan heb ik liever dat het nu definitief is en we kunnen werken aan een ploeg zonder Steven dan dat het allemaal op het laatste moment van de transferdeadline zou gebeuren. We kunnen nu werken aan een oplossing om zijn rendement een beetje op te vangen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws