'Fraai affiche in de maak: kampioenen Italië en Argentinië tegenover elkaar'

'Fraai affiche in de maak: kampioenen Italië en Argentinië tegenover elkaar'

14-07-2021 08:10
20

Italië en Argentinië gaan hoogstwaarschijnlijk de degens kruisen in Napels. Het vriendschappelijke treffen tussen de kersvers Europees kampioen en de Copa América-winnaar is onder meer een eerbetoon aan Diego Maradona, meldt The New York Times.

Volgens de Amerikaanse krant bevinden de plannen zich in een vergevorderd stadium. Het is het resultaat van de nauwere samenwerking die de UEFA en de CONMEBOL in februari 2020 aangingen. De bonden kwamen ook al een uitwisseling van scheidsrechters overeen. Dat gebeurde deze zomer tijdens het EK en de Copa América. De strijd tussen de continentale kampioenen moet de goede relatie verder onderstrepen.

Napels wordt gezien als de ideale locatie voor de ontmoeting, mede vanwege het eerbetoon aan Maradona, die grote successen vierde bij de Italiaanse club. De laatste keer dat Italië en Argentinië tegenover elkaar stonden was in de halve finale van het WK 1990. Destijds brak Maradona de Italiaanse harten doordat La Albiceleste het gastland na strafschoppen wist uit te schakelen.