'Veelbesproken Rashford mist eerste maanden van het seizoen bij United'

'Veelbesproken Rashford mist eerste maanden van het seizoen bij United'

14-07-2021 10:21 Laatste update: 11:13
15

Manchester United moet het in tijdens de eerste maanden van het seizoen doen zonder de veelbesproken Marcus Rashford. De jeugdige aanvaller, die tijdens de EK-finale een strafschop miste in de penaltyserie, laat zich deze maand opereren aan zijn schouder.

De 23-jarige aanvaller had aan het einde van het vorige seizoen ook al last van zijn schouder, maar door het EK heeft de spits de operatie uitgesteld. Nu het EK ten einde is, kiest Rashford ervoor om zich nu te laten opereren, weet The Athletic. Rashford wordt eind juli aan zijn kwetsuur geholpen. United hoopte eigenlijk dat de snelle aanvaller direct na het EK geopereerd kon worden, maar de chirurg die de operatie bij Rashford uit gaat voeren is pas eind juli beschikbaar.

Door de schouderoperatie staat Rashford tot eind oktober buitenspel. De international van Engeland heeft al sinds afgelopen november last van zijn schouder maar speelde wel gewoon door met pijnstillers. Rashford kreeg de afgelopen dagen veel steun nadat hij in de EK-finale een strafschop miste tegen Italië. De aanvaller ontving via sociale media veel racistische opmerkingen en kwam daarna met een krachtig statement. Daarmee oogstte Rashford veel lof in binnen- en buitenland.