AZ sleept in absolute slotfase gelijkspel uit het vuur tegen KRC Genk

14-07-2021 15:10 Laatste update: 15:55
59

AZ is in een oefenwedstrijd tegen KRC Genk niet verder gekomen dan een gelijkspel. De club uit Alkmaar stevende een kwartier voor tijd af op een nederlaag, maar in de blessuretijd werd het alsnog gelijk in België.

AZ, waar aanwinst Vangelis Pavlidis voor het eerst tot de wedstrijdselectie behoorde, begon sterk in de Luminus Arena van Genk. Na dik twintig minuten viel de eerste kans voor AZ te noteren. Verdediger Sam Beukema wist het net niet te vinden na een vrije trap voor de Alkmaarders. Niet veel later werd AZ via rechtsback Yukinari Sugawara opnieuw gevaarlijk. De Japanner schoot echter, via een Genk-been, over.

Tien minuten voor rust maakte Pavlidis zijn onofficiële debuut in het shirt van AZ. De Griekse aanvaller, overgekomen van Willem II, was een minuut na zijn invalbeurt direct gevaarlijk. Niet veel later zorgde zijn oud-ploeggenoot Mike Trésor voor het eerste gevaar van de kant van Genk. De oud-speler van Willem II mikte echter naast.

Een kwartier voor tijd viel de eerste treffer van de wedstrijd. Genk-spits Cyriel Dessers omspeelde AZ-doelman Hobie Verhulst en schoof de bal in het lege doel: 1-0. In de daaropvolgende minuten probeerde AZ uit alle macht de gelijkmaker op het bord te krijgen. In de laatste minuut kregen de Alkmaarders loon na werken. Oosting ramde de bal middels een harde knal via de onderkant van de lat in het doel: 1-1.

Aankomende zaterdag speelt AZ zijn volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander is dan het Duitse RB Leipzig.