'Hyballa maakt zich onmogelijk en stuurde ook 'transitiecoach' weg'

'Hyballa maakt zich onmogelijk en stuurde ook 'transitiecoach' weg'

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 17:40wo 14-07-2021 om 17:40

Laatste update: woensdag 14 juli 2021 om 19:15wo 14-07-2021 om 19:15

Deense media zijn druk met Peter Hyballa. De trainer van Esbjerg FB maakt zich langzamerhand onmogelijk en heeft ook 'transitiecoach' Patrick Harboe (28) opzij gezet.

Dat meldt Tipsbladet. Vorige week werd duidelijk dat de spelersgroep van Esbjerg in opstand is gekomen tegen Hyballa. De Duitser zou de spelers niet alleen fysiek aanpakken, maar ook verbaal laat hij zich zo nu en dan gaan. "Je hebt grotere tieten dan je vrouw", zou Hyballa tegen een van zijn spelers hebben gezegd. Daarnaast zou hij de spelers zo hard laten trainen, dat ze één voor één geblesseerd raken.

Hyballa, die volgens Deense media 'angst en horror' verspreidt, blijkt ook Harboe te hebben weggestuurd omdat hij 'een slang' zou zijn. Naar verluidt is dit vlak na de aanstelling van Hyballa gebeurd. Duidelijk is niet waarom Hyballa niet met Harpoe wil werken. Esbjerg heeft hem naar huis gestuurd met volledig behoud van salaris. Hyballa en de clubleiding wilden tegenover Tipsbladet niet reageren.

De Süddeutsche Zeitung heeft Hyballa wél gesproken. De Duitser laat weten dat opstappen geen optie is. "Ik ben een trainer met een hart en een ziel. En natuurlijk vraag ik veel, omdat mijn trainingen intens en attractief zijn. We zijn iets aan het veranderen. En als je dat doet zal niet iedereen het leuk vinden."

Dat spelers de media opzoeken met hun klachten is volgens Hyballa 'overdreven'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws