Nieuwe aanvoerder van PSV dient zich aan: Deed het goed vandaag

Nieuwe aanvoerder van PSV dient zich aan: "Deed het goed vandaag"

15-07-2021 07:00 Laatste update: 07:23
77

Roger Schmidt is er nog niet uit wie de nieuwe aanvoerder van PSV wordt, maar de kans bestaat dat Marco van Ginkel het wordt. De middenvelder droeg tegen PAOK Saloniki de band en mag die mogelijk omhouden.

Van Ginkel staat er nuchter in als hem gevraagd wordt of hij het ziet zitten om aanvoerder te worden. "Geen idee, we zien het wel. Ik heb een bepaalde ervaring bij deze club, maar ook in mijn carrière. Ik ben een van de spelers die eigenschappen heeft om een team te leiden, om met de jongens aan de slag te gaan en ze iets bij te brengen", zei hij na afloop op de persconferentie.

Ook Schmidt werd gevraagd naar Van Ginkel als mogelijke aanvoerder. "Marco deed het goed vandaag", citeert het Eindhovens Dagblad hem. "Hij is het type dat een aanvoerder kan zijn. Maar een definitieve beslissing is er nog niet. Volgende week kijken we hoe we het invullen."

Na een lange afwezigheid voelt Van Ginkel zich weer voetballer. "Maar dat voelde ik me vorig seizoen al. Ik voel me goed. De voorbereiding is altijd pittig, maar ook leuk. We hebben veel getraind en zijn veel samen geweest. Dan kijk je uit naar het echie. We zijn er klaar voor. De voorbereiding is wat korter dan normaal. Maar we trainen veel en hebben oefenwedstrijden gespeeld. We kennen de spelopvatting en weten wat er verwacht wordt. Het zag er goed uit."