Update: Zwarts verruilt Excelsior voor Duitsland: 'Tegenstanders als HSV, Schalke'

Update: Zwarts verruilt Excelsior voor Duitsland: 'Tegenstanders als HSV, Schalke'

15-07-2021 08:41 Laatste update: 11:12
28

Excelsior gaat na twee seizoenen afscheid nemen van Joël Zwarts. De spits (22) is op weg naar de Duitse 2. Bundesliga.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De krant verwacht dat Zwarts deze week zijn transfer naar SSV Jahn Regensburg af gaat ronden. Die club komt uit op het tweede niveau van Duitsland. Eerder waren, sc Heerenveen, Almere City en het Engelse Barnsley geïnteresseerd in Zwarts. 

Wedden

Meer odds

Zwarts heeft twee seizoenen Excelsior achter de rug. Hij tekende in 2019 bij de club, die hem overnam van Feyenoord. Naar verluidt wilde de club zijn aflopende contract verlengen, maar tot onbegrip van Zwarts gebeurde dit toch niet.

Zwarts werd door Feyenoord al eens verhuurd aan FC Dordrecht. Hij kwam bij Excelsior tot twintig doelpunten in zestig Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. Vermoedelijk tekent hij in Duitsland een contract voor meerdere seizoenen.

Update: Excelsior heeft de transfer van Joël Zwarts naar Regensburg bevestigd. Op de clubsite geeft de aanvaller aan uit te zien naar zijn nieuwe avontuur. "Nu begint voor mij een nieuwe periode in een prachtige competitie, met tegenstanders als HSV, Werder Bremen, Schalke, Fortuna Düsseldorf en St. Pauli. Ik kan mijn borst dus natmaken, maar heb er vooral heel veel zin in."