Vitesse trots op dubbelslag: 'Geweldig dat het gelukt is om hem te halen'

Vitesse trots op dubbelslag: 'Geweldig dat het gelukt is om hem te halen'

15-07-2021 10:18
44

Vitesse is klaar voor de eerste Europese voorrondewedstrijd die het moet spelen. Over drie weken treden de Arnhemmers aan in de derde voorronde van de Conference League en dankzij een slagvaardige Johannes Spors is de selectie vrijwel compleet.

Vitesse maakte de eerste weken van de voorbereiding mee zonder keeper en zonder spits, maar dat zal geen probleem meer opleveren. Technisch directeur Spors haalde op één dag Markus Schubert, een keeper van Schalke 04, en Juventus-spits Nikolai Frederiksen naar Arnhem. "Dat zou voldoende moeten zijn voor Thomas (Letsch, red.) om het team klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijden die eraan komen", zegt de Duitser tegen De Telegraaf.

De transfer van Frederiksen was een bijzonder moment voor Spors. "We hebben veel gesprekken moeten voeren met Juventus en ik ben heel blij, dat het is gelukt. We hebben voor Frederiksen een afkoopsom moeten betalen en daarmee is hij de eerste speler die ik naar Vitesse haal, die niet transfervrij is gekomen."

Ook de deal omtrent Schubert maakt de technisch directeur trots. "Ik had niet gedacht, dat het haalbaar zou zijn om hem te contracteren. Het is geweldig dat het ons is gelukt. Schubert is een jonge, heel talentrijke doelman. Toen hij twee jaar geleden door Schalke 04 werd overgenomen van Dynamo Dresden stond hij te boek als een van de grootste keeperstalenten in Duitsland. Schubert had de keuze uit heel veel opties en we zijn heel gelukkig, dat hij voor Vitesse heeft gekozen."