Problemen voor Pérez stapelen zich op na nieuw fragment: wereldkampioen gefileerd

Problemen voor Pérez stapelen zich op na nieuw fragment: wereldkampioen gefileerd

15-07-2021 10:52 Laatste update: 10:53
37

Opnieuw zijn er tapes uitgelekt waarin Florentino Pérez, clubpresident van Real Madrid, belastende uitspraken doet. De Spanjaard heeft geen goed woord over voor Vicente del Bosque, de oefenmeester die Spanje in 2010 naar de wereldtitel leidde.

De ervaren trainer was tussen 1999 en 2003 echter ook werkzaam bij Real en in die hoedanigheid kreeg hij met Pérez te maken. Die had geen hoge pet van hem op. "Hij weet niet hoe hij moet trainen en hij heeft geen verstand van tactiek", is te horen op tapes die El Confidencial in handen heeft.

"Wat een gek is het ook", tiert de president verder. "Vicente del Bosque krijgt geen baan aangeboden omdat iedereen weet dat het eigenlijk geen trainer is. Hij is de grootste leugen die ik ooit in mijn leven heb gezien."

In de jaren die daar op volgden bewees Del Bosque het ongelijk van Pérez. In 2008 volgde hij EK-winnaar Luis Aragonés op bij de Spanjaarden en deed dat zeer succesvol. Op het WK in Zuid-Afrika pakte hij de wereldtitel door Oranje in de finale te verslaan en twee jaar later werd Spanje ook Europees kampioen.