'Chelsea opent jacht op Haaland en stelt twee aanvallers ter beschikking'

'Chelsea opent jacht op Haaland en stelt twee aanvallers ter beschikking'

15-07-2021 13:21
123

Chelsea opent de jacht op Erling Haaland. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Borussia Dortmund wil het Noorse wonderkind (20) niet kwijt en zou het openingsbod uit Londen hebben afgewezen.

Chelsea is naarstig op zoek naar versterking voor de spitspositie en gaat voor de absolute top: Haaland moet voor de doelpunten gaan zorgen op Stamford Bridge. Het openingsbod van de Premier League-grootmacht maakte echter geen indruk op Dortmund.

Volgens Sky bood Chelsea een onbekend megabedrag én kreeg Dortmund de optie om Tammy Abraham of Callum Hudson-Odoi over te nemen als onderdeel van de Haaland-transfer. De Duitsers bleken  niet gevoelig voor het Engelse offensief.

De Engelse krant Daily Mirror meldde onlangs dat Chelsea bereid is 175 miljoen euro neer te tellen voor Haaland. Daarmee zou de goalgetter van Dortmund de op één na duurste voetballer ter wereld worden. Die titel draagt Neymar nog steeds, nadat hij in 2017 voor 222 miljoen euro de overstap maakte van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain.

Dortmund heeft het geld in principe niet nodig: Jadon Sancho ruilt de Duitse club in voor Manchester United, dat maximaal 96 miljoen euro betaalt. De verwachting is dat een deel van die opbrengsten worden geïnvesteerd in PSV'er Donyell Malen, die al persoonlijk akkoord zou zijn.