Diario SPORT: ook Braithwaite op weg naar uitgang, Barça hoopt op 15 miljoen

Diario SPORT: ook Braithwaite op weg naar uitgang, Barça hoopt op 15 miljoen

15-07-2021 14:36
38

FC Barcelona ruimt verder op, meldt Diario SPORT donderdag. Ook Martin Braithwaite is op weg naar de uitgang van Camp Nou, anderhalf jaar na zijn wonderlijke transfer.

De dertigjarige Deense spits kwam in februari 2020 over van Leganés, dankzij een opmerkelijk artikel in de competitiereglementen van de Primera División. Barcelona was Luis Suárez en Ousmane Dembélé langdurig kwijt vanwege de regels en kreeg permissie om buiten de transferperiode om een vervanger bij een andere Spaanse club op te pikken.

EK-ganger Braithwaite is in anderhalf jaar tijd tot acht goals en vier assists in 53 wedstrijden namens FC Barcelona gekomen. Het heeft er alle schijn van dat het hier ook bij zal blijven. Volgens Diario SPORT heeft een handvol Premier League-clubs zich gemeld voor Braithwaite, die in Engeland meer kan verdienen dan bij FC Barcelona. De spits heeft al permissie gekregen om met gegadigden te praten en Barcelona hoopt naar verluidt een transfersom van vijftien miljoen euro uit het vuur te slepen.

De financieel geplaagde Catalanen hebben de laatste tijd al een groot aantal spelers van de loonlijst kunnen schrappen: Matheus Fernandes (contract ontbonden), Juan Miranda (Real Betis), Carles Aleñá (Getafe), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Júnior Firpo (Leeds United) en Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers, huur) gingen Braithwaite al voor. Antoine Griezmann zou de volgende vertrekker kunnen worden: de Fransman is hard bezig met een terugkeer naar Atlético Madrid. Lionel Messi daarentegen lijkt juist 'terug' te keren in Camp Nou: de superster is per 1 juli transfervrij, maar er ligt een nieuw vijfjarig contract voor hem klaar.