Fortuna 'heeft wind nog niet in de rug': wegvallen Semedo volgende tegenvaller

Fortuna 'heeft wind nog niet in de rug': wegvallen Semedo volgende tegenvaller

15-07-2021 14:56
17

Fortuna Sittard heeft donderdagmiddag blessurenieuws naar buiten moeten brengen. Lisandro Semedo zal de komende maanden niets kunnen betekenen voor de nummer elf van het vorige Eredivisie-seizoen.

De 25-jarige Portugees met Kaapverdische voetbalnationaliteit heeft een enkelblessure opgelopen tijdens de training, is woensdag al geopereerd en moet voorlopig toekijken. Hoe lang hij precies afwezig zal zijn, is nog even de vraag, maar Fortuna rekent op een afwezigheid van meerdere maanden.

'Fortuna Sittard heeft de eerste weken van de voorbereiding nog niet de wind in de rug', concludeert de club uit het door zware wateroverlast getroffen Limburg. Routinier Ben Rienstra moest onlangs al een stap terugzetten wegens hartonderzoeken. Daarnaast moest er een streep gezet worden door de oefenwedstrijden tegen provinciegenoot MVV en het Belgische OH Leuven.

Voor Semedo zelf is de blessure ook een fikse streep door de rekening. De aanvaller promoveerde in 2018 met Fortuna naar de Eredivisie, werd tussentijds verhuurd aan het Griekse OFI Kreta, maar groeide vervolgens weer uit tot een vaste waarde in Sittard: vorig seizoen was hij goed voor negen goals en vijf assists in de Eredivisie en miste hij niet één competitieduel.