FC Utrecht maakt contractverlenging én tijdelijk vertrek van Nijhuis bekend

FC Utrecht maakt contractverlenging én tijdelijk vertrek van Nijhuis bekend

15-07-2021 16:10
18

FC Utrecht heeft het aflopende contract van Thijmen Nijhuis verlengd en heeft hem naar MVV gestuurd om ervaring op te doen, meldt de club donderdag via de officiële kanalen. De 22-jarige doelman was vorig seizoen kortstondig eerste keeper in De Galgenwaard, maar moest al snel weer een pas op de plaats maken.

Nijhuis debuteerde in het seizoen 2016/2017 namens Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie en heeft uiteindelijk 77 wedstrijden gekeept op het één na hoogste niveau. Vorig seizoen verdrong hij Maarten Paes tijdelijk onder de lat bij het eerste elftal: na de 4-1 nederlaag bij Heracles Almelo – de laatste onder leiding van John van den Brom – moest Nijhuis op zijn beurt weer plaats maken voor Paes, die later zelf verdrongen zou worden door Eric Oelschlägel.

Komend seizoen mag hij dus meters gaan maken in De Geusselt. "Voor de keeperspositie geldt dat de concurrentie groot is", beaamt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. "Thijmen heeft aangegeven in deze fase van zijn loopbaan voor een kans als eerste keeper in een eerste elftal te willen gaan, zodat hij vlieguren kan maken."

FC Utrecht houdt zijn ontwikkeling ondertussen nauwlettend in de gaten. Nijhuis heeft al een nieuw contract mogen ondertekenen en ligt nu tot 2023 vast.