'Daor hej 'm weer': Burnet gaat na 166 Eredivisie-duels voor Eerste Divisie-debuut

'Daor hej 'm weer': Burnet gaat na 166 Eredivisie-duels voor Eerste Divisie-debuut

Gepubliceerd: donderdag 15 juli 2021 om 17:28do 15-07-2021 om 17:28

Lorenzo Burnet is na een uitstapje in Denemarken terug op de Nederlandse voetbalvelden. De dertigjarige linksback heeft zich na één jaar weer bij FC Emmen gemeld, maakt de Eredivisie-degradant donderdag bekend via de officiële kanalen: 'daor hej 'm weer', klinkt het aan de Oude Meerdijk.

De oud-speler van onder meer FC Groningen, NEC en Excelsior begon in 2019 aan zijn eerste FC Emmen-periode, maar vertrok één jaar later alweer. Uiteindelijk besloot Burnet zijn geluk bij het Deense HB Köge te beproeven, maar nu keert hij dus terug naar Drenthe. "Ik heb hier een mooi seizoen gehad, met iedere thuiswedstrijd een vol stadion. Ik was dan ook meteen enthousiast over een terugkeer. We gaan er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken", laat hij weten aan de clubkanalen. Burnet kan binnenkort – met 166 Eredivisie-wedstrijden in de benen – zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie maken.

FC Emmen gaat met een gerenoveerd elftal aan het nieuwe seizoen beginnen. Burnet is alweer de elfde aanwinst van deze zomer: woensdag werden Indy Groothuizen en Jasin-Amin Assehnoun gepresenteerd, in navolging van Michael Brouwer, Jeroen Veldmate, Teun Bijleveld, Jeff Hardeveld, Leonel Miguel, Oussama El Azzouzi, Peter van Ooijen en Jeredy Hilterman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws