ESPN-ploeg vergaapt zich aan PSV-talent (16): 'Ik richt me op PSV 1, stiekem'

ESPN-ploeg vergaapt zich aan PSV-talent (16): 'Ik richt me op PSV 1, stiekem'

15-07-2021 17:48
35

PSV-talent Isaac Babadi heeft zichzelf vrijdag op een niet-alledaags podium kunnen laten zien. De zestienjarige middenvelder deed met zijn team mee aan Future of Football Cup-toernooi, waar werd getest met alternatieve spelregels: Babadi viel er in de smaak bij de aanwezige ESPN-ploeg.

In de wedstrijd tussen PSV en de leeftijdsgenoten van Club Brugge leidde hij een gele kaart – en als gevolg daarvan een tijdstraf – in voor de keeper van de Belgen. Presentator Milan van Dongen en analist Kees Kwakman vergaapten zich aan de pass met buitenkant met buitenkant rechts van Babadi. "Ja ja...", aldus het glimlachende PSV-talent. "Ik wist niet dat hij in het echt zo mooi was."

Zijn eerste optreden voor de ESPN-camera lijkt naar meer te smaken. "Ik kom nu uit voor de O18, hopelijk kan ik zo snel mogelijk door. Ik richt me dit seizoen op mijn debuut, eigenlijk. In? In PSV 1. Stiekem wel, ja", aldus Babadi. Van Dongen stippelt gekscherend een pad uit - vrijdagavond onder toeziend oog van Hans Kraay junior in de Keuken Kampioen Divisie, in april naar PSV 1 - Babadi haakt er lachend op in. "Yes, laten we dat afspreken."