Immers (35) maakt per direct einde aan voetbalcarrière: 'Heb iedere dag genoten'

Immers (35) maakt per direct einde aan voetbalcarrière: 'Heb iedere dag genoten'

16-07-2021 06:35 Laatste update: 08:22
80

Het is officieel: Lex Immers is profvoetballer-af. De 35-jarige Hagenaar heeft zijn nog eenjarige contract ingeleverd bij NAC Breda.

De geruchten dat Immers zou stoppen gingen al een tijdje. Het afgelopen half jaar had hij al twijfels of hij er nog een jaar aan vast zou plakken, ondanks dat hij tot 2022 onder contract stond bij NAC. "Afgelopen zomer heb ik goed nagedacht en in samenspraak met mijn gezin besloten om te stoppen met betaald voetbal. Het is mooi geweest en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit het moment is om te gaan stoppen met betaald voetbal", laat Immers in een verklaring weten.

"Ik ben 35 jaar en iedere dag het maximale van mijn lichaam gevergd en het uiterste gevraagd van mezelf en mijn omgeving. Ik ben super trots en dankbaar op wat ik heb mogen bereiken en één voor één bij prachtige volksclubs gespeeld", vervolgt de middenvelder.

Immers kan terugkijken op een mooie carrière. "Met ADO Den Haag in Europa gespeeld, met Feyenoord waanzinnige wedstrijden gespeeld in Europa. Ik heb in Engeland mogen voetballen, Europees gespeeld met Club Brugge. Ik heb iedere dag genoten van een prachtig leven, maar nu is de tijd om meer aandacht te kunnen geven aan mijn gezin en mijn maatschappelijke carrière. Mijn gezin en familie heeft mij altijd alle steun en kracht gegeven om dit te kunnen bereiken."