Feyenoord was voor mij een fantastische club. Achteraf snapte iedereen het

"Feyenoord was voor mij een fantastische club. Achteraf snapte iedereen het"

16-07-2021 08:13
119

Lex Immers blikt in De Telegraaf terug op zijn overstap naar Feyenoord. Als speler van ADO Den Haag kon hij de overstap naar Rotterdam niet maken, vonden supporters. Maar Immers deed het toch en kreeg er geen spijt van. 

Feyenoord, destijds geleid door Ronald Koeman, meldde zich bij ADO voor Immers, die daar wel voor openstond. "In Den Haag namen ze mij die transfer eerst kwalijk. Als echte Hagenees kon ik toch niet naar Rotterdam gaan? Ik kreeg verwijten tot aan geldwolf toe. Maar wie zegt nou 'nee' tegen Feyenoord? Heel simpel, dat doet niemand. Feyenoord was voor mij een fantastische club. Achteraf snapte iedereen het."

Bij Feyenoord kreeg Immers wel de kans om met een 'internationale toptrainer' te werken. "Zo zag en zie ik Ronald Koeman inderdaad. In mijn eerste seizoen kreeg ik hier en daar kritiek, maar ik dacht: als een trainer als Koeman mij elke week als eerste in zijn elftal zet, moet hij vertrouwen in mijn kwaliteiten hebben."

"Daardoor ging ik renderen en beleefde ik twee fantastische jaren onder hem. Door Koeman ben ik op een andere manier naar topvoetbal gaan kijken. Hij heeft me dingen bijgebracht. Ik denk dat ik niet de enige ben die superblij is dat hij onder hem mocht spelen en trainen. Door hem won ik ook de Zilveren Schoen", zegt de Hagenaar.

Immers maakte vrijdag bekend dat hij stopt met profvoetbal.