Ajax komt met langverwachte contractverlenging: Een echte leider

Ajax komt met langverwachte contractverlenging: "Een echte leider"

16-07-2021 09:03 Laatste update: 09:13
99

Ajax heeft de contractverlenging van Dusan Tadic bevestigd. De Servische aanvoerder tekende vrijdag voor één jaar bij, tot de zomer van 2027.

AC Milan hengelde naar Tadic, maar Ajax was resoluut en wilde absoluut niet meewerken aan een vertrek van de aanvoerder. De club maakt nu de contractverlenging officieel. Tadic tekent tot 2027. Na zijn spelerscarrière gaat hij aan de slag als trainer.

"Het is geen geheim dat Dusan een zeer belangrijke rol speelt voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen is hij een echte leider", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de clubsite van Ajax. "Het is daarom prachtig dat we hem langer aan de club kunnen verbinden. Dusan is topfit en zal de komende jaren nog van grote waarde zijn voor Ajax."

Tadic staat voor zijn vierde seizoen bij Ajax. Hij werd twee keer landskampioen en één keer eerste in Amsterdam. Dat was in het vroegtijdig afgebroken coronaseizoen. Ajax nam Tadic in 2018 over van Southampton. De Serviër speelde in Nederland al voor FC Groningen en FC Twente.