Guti volgende slachtoffer van Peréz: 'Het is een klootzak, een idioot'

Guti volgende slachtoffer van Peréz: 'Het is een klootzak, een idioot'

16-07-2021 10:15 Laatste update: 10:32
61

Clubpresident Florentino Peréz begint zich zo langzamerhand flink in de nesten te werken bij Real Madrid. Na eerder uitgelekte tapes is nu ook een audiofragment openbaar gemaakt waarin Peréz voormalig middenvelder Guti met de grond gelijkmaakt.

"Guti is een klootzak, een idioot. Hij is de grootste vijand van zichzelf", luidt het oordeel van de president van Real op tapes die El Confidencial vrijdag naar buiten brengt. De inmiddels 44-jarige Guti speelde vijftien jaar op het middenveld van De Koninklijke en kwam in totaal tot 387 competitiewedstrijden. Vlak na de uitspraken van Peréz over de sierlijke middenvelder vertrok Guti via de achterdeur naar het Turkse Besiktas, waar hij in 2011 zijn carrière beëindigde.

Ook de Portugees Luis Figo is het slachtoffer van rake woorden van de clubpresident. Figo verpestte volgens Peréz in de sfeer in de kleedkamer. "Figo is degene die het compleet verpest in de kleedkamer. Figo was een absolute klootzaak. Net als die andere jongen, Raúl. Dat waren de ergste twee, Figo en Raúl." Peréz stuurde Figo vervolgens in 2005 weg bij de club uit Madrid.

Het is niet voor het eerst dat Peréz in het nieuws komt door uitlatingen over Real-spelers en verwanten. Eerder kregen onder andere oud-keeper Iker Casillas, oud-verdediger Sergio Ramos en voormalig Spaans bondscoach Vincente del Bosque er verbaal van langs.