Update: 'Nice en Roma zijn eruit: Kluivert al onderweg naar Zuid-Frankrijk'

Update: 'Nice en Roma zijn eruit: Kluivert al onderweg naar Zuid-Frankrijk'

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 15:52ma 19-07-2021 om 15:52

De kans dat Justin Kluivert de overstap maakt naar OGC Nice wordt groter en groter. Italiaanse en Franse media melden dat de Franse club eruit is met AS Roma.

Nice huurt Kluivert eerst tot het einde van het seizoen. De Franse club moet hem vervolgens voor ongeveer 10 miljoen euro definitief overnemen. Kluivert is al akkoord gegaan met het voorstel van Nice, waar hij één landgenoot tegenkomt: Calvin Stengs tekende eerder deze week voor vijf seizoenen aan de Franse Rivièra. Met die transfer was naar verluidt 15 miljoen euro gemoeid.

Christophe Galtier, de trainer die afgelopen seizoen Lille OSC kampioen van Frankrijk maakte, heeft zich hard gemaakt voor de komst van Kluivert. De tweevoudig Oranje-international viel na een huurperiode bij RB Leipzig opnieuw buiten de boot bij AS Roma, waar José Mourinho het sinds kort voor het zeggen heeft. Het ambitieuze én steenrijke Nice wil volgend seizoen meedoen in de top van de Ligue 1.

Update: Kluivert wordt mogelijk maandag al gepresenteerd door Nice. Volgens RMC Sport is de deal met AS Roma rond en wordt de aanvaller binnen een paar uur al in Zuid-Frankrijk verwacht. Hij is na Stengs, Jean-Clair Todibo (FC Barcelona), Melvin Bard (Olympique Lyon) en Jean N'Guessan (RC Abidjan) de vijfde nieuwkomer van deze transferzomer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws