'Peter ronselde geen spelers, je moest als voetballer echt bij hem willen horen'

'Peter ronselde geen spelers, je moest als voetballer echt bij hem willen horen'

16-07-2021 12:54
75

De overleden Peter R. de Vries was naast crimefighter ook enkele jaren zaakwaarnemer in de voetbalwereld. Léon Bergsma, aanvoerder van het Jong Ajax dat in 2018 kampioen van de Eerste Divisie werd, werd begeleid door De Vries en heeft het moeilijk met het verlies.

Donderdag werd bekend dat De Vries de aanslag op zijn leven niet heeft overleefd. Bergsma werd vier jaar lang begeleid door de misdaadjournalist, die in 2014 - samen met zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer - het bureau PR Sportmanagement oprichtte. "Peter ronselde geen spelers. Je moest als voetballer zelf echt bij hem willen horen", vertelt Bergsma aan de NOS. "Alles was precies zoals je van Peter kon verwachten."

"Peter kwam supervaak kijken en had altijd een mening", vervolgt de verdediger lachend. "Hij kwam ook gewoon langs toen ik in de A1 met Ajax uit tegen Feyenoord speelde. Stond hij daar na afloop rustig in de kantine, terwijl die gasten uit Rotterdam hem begonnen te belagen. Dat boeide hem niets. (…) Peter heeft zijn beloften echt honderd procent waargemaakt, geen negatief woord.”

De Vries had naast Bergsma ook spelers als Faris Hammouti (Almere City FC), Jelle van der Heyden (Vendsyssel FF) en Issam El Maach (RKC Waalwijk) in zijn stal. "Ik denk nu vooral heel veel aan hem", zegt Bergsma. "Ik heb het hier wel heel erg moeilijk mee. Ik heb uiteraard meteen contact gezocht met Royce, vorige week al toen ik het verschrikkelijke nieuws hoorde. Ze zijn altijd goed voor me geweest."