Eiting en Lang 'tegenpolen': 'Geweldige voetballers, totaal verschillende types'

Eiting en Lang 'tegenpolen': 'Geweldige voetballers, totaal verschillende types'

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 14:18vr 16-07-2021 om 14:18

Carel Eiting is de tegenpool van Noa Lang, zegt Gery Vink in België. De voormalige jeugdtrainer van Ajax werkte met de twee spelers, die Amsterdam het afgelopen jaar verlieten voor een move naar de zuiderburen.

"Twee geweldige voetballers, maar wel twee totaal verschillende types", memoreert Vink in Het Nieuwsblad. "Eerst en vooral is Carel op voetballend gebied een heel ander type dan Noa. Carel is eerder een tacticus, met een erg goeie pass in zijn linkervoet. Maar ook op menselijk vlak zijn er grondige verschillen. Bij Carel is alles wat genuanceerder, je zal hem nooit op rare uitspattingen betrappen. Je merkt dat hij meer gedoseerd is en dat alles daardoor misschien ook wat rustiger is in zijn hoofd."

"Noa is meer een flapuit dan Carel", vervolgt Vink lachend. "Maar dat hij door sommige mensen een moeilijke jongen genoemd wordt, vind ik fout. Weet je, what you see is what you get bij Noa. Hij is een jongen die van de straat komt, die op de pleintjes heeft leren voetballen. Je moet weten: op die pleintjes blijft de winnaar staan. Je moet dus wel een vechtertje zijn. Dat gedrag durft ie ook wel op het veld en in de kleedkamer vertonen. Maar eens je in zijn hart geraakt, is het gewoon een ontzettend fijne jongen om mee te werken."

Ook oud-jeugdtrainer Peter van der Veen is lovend over Eiting. "Ik ben heel benieuwd om te zien of Eiting in België dezelfde stappen kan zetten als Lang heeft gedaan, maar ik ben er zeker van dat Genk een goeie zaak heeft gedaan. Carel is altijd een ontzettend intelligente speler geweest. Noem het eigenwijs, maar wel op een goeie manier. Hij was iemand die altijd zijn mening klaar had en bereid was om mee te denken met de ploeg. Dat is altijd fijn voor een trainer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws