Fer over clash met Advocaat: 'Ik heb geen spijt, al heb ik wel sorry gezegd'

Fer over clash met Advocaat: 'Ik heb geen spijt, al heb ik wel sorry gezegd'

16-07-2021 17:55
38

Leroy Fer heeft zijn excuses aangeboden aan Dick Advocaat na zijn woede-uitbarsting in de rust van het duel met Ajax, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Het opstootje tussen de twee komt aan bod in de documentaire over Feyenoord op Disney+.

Advocaat onthulde vorige week tijdens VI EK Live dat de twee een aanvaring hadden tijdens Ajax - Feyenoord op 17 januari. "Leroy vulde het tactisch niet in zoals we afgesproken hadden, dus ik liep naar de zijlijn en riep wat dingen. Dat doe ik altijd, dat was niks nieuws", zei de Kleine Generaal. "Op een of andere manier kon hij dat niet bevatten. Hij sloeg helemaal door in de rust. Je moet altijd mij hebben, riep hij. Dat begreep ik niet, want ik doe het bij iedereen." 

Fer tilt zelf niet te zwaar aan het voorval. "Er zat emotie bij en ook frustratie, want we wilden daar zo graag een resultaat boeken", zegt hij tegen het AD. De 31-jarige middenvelder heeft de aflevering inmiddels gezien. "Maar ik zie mezelf daar, hoe ik ben. Ik heb geen spijt, al heb ik wel sorry gezegd tegen de trainer."

Het feit dat de buitenwereld kan meegenieten van de confrontatie, vindt Fer geen probleem. "Aan de andere kant heb ik altijd gezegd en gedacht: de kleedkamer is heilig, daar hoort niemand van buitenaf bij. Ik heb afleveringen gezien en ik zeg nu: het is prachtig voor de fans, het is heel mooi geworden."