Ajax schakelt door na afketsen Sulemana-deal: 'Bergwijn komt nu weer in beeld'

Ajax schakelt door na afketsen Sulemana-deal: 'Bergwijn komt nu weer in beeld'

16-07-2021 20:10
191

Ajax zal de interesse in Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn nieuw leven inblazen nu de transfer van Kamaldeen Sulemana is afgeketst. Dat voorspelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Ajax-directeur Marc Overmars trok de stekker uit een deal met Sulemana, nadat de Ghanese dribbelaar weer om extra bedenktijd had gevraagd. De Amsterdammers schakelen mogelijk door naar Bergwijn, stelt Verweij. "Misschien dat David Neres nog weggaat, dan zal er een plan B voor Sulemana moeten komen. Daar is vandaag overlegd over geweest, natuurlijk heeft Ajax een schaduwlijst. Dat Steven Bergwijn weer in beeld gaat komen, is heel logisch."

Of de Eredivisie-kampioen kans van slagen heeft, is afwachten. "Wat in het nadeel is van Ajax, is dat Bergwijn sinds de voorbereiding als een tierelier draait onder de nieuwe trainer (Nuno Espírito Santo, red.). Spurs is nog niet bereid om hem te laten gaan."

Bergwijn verruilde PSV in januari 2020 voor liefst dertig miljoen euro voor Tottenham Hotspur, maar na een hoopvolle start was hij tot dusver niet zeker van zijn plek. De twaalfvoudig Oranje-international kwam afgelopen seizoen tot 21 optredens in de Premier League, waarvan dertien als basisspeler. Daarin was hij goed voor één doelpunt en drie assists.