De Telegraaf: Ajax wees openingsbod van achttien miljoen euro op Álvarez af

De Telegraaf: Ajax wees openingsbod van achttien miljoen euro op Álvarez af

16-07-2021 18:57
157

Stade Rennes heeft zich bij Ajax gemeld voor Edson Álvarez, meldt De Telegraaf. De ambitieuze Franse club bracht een fors bod uit, maar de 23-jarige Mexicaan mag niet weg.

Stade Rennes zit achter Teun Koopmeiners aan en kaapt Kamaldeen Sulemana voor de neus van Ajax weg. De nummer zes van de Ligue 1 meldde zich ook in Amsterdam. "Ze hebben ook een enorm bod gedaan op Edson Álvarez", zegt Mike Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Een prijs waarvan je denkt, moet je dat niet overwegen als Ajax? Ik hoorde rond de achttien miljoen euro. En dat was een openingsbod."

De Amsterdammers besloten echter niet mee te werken. "Álvarez heeft zich knap in de basis van Ajax geknokt. Waar hij in het begin niet in de plannen van Ten Hag voorkwam, is hij nu blijkbaar onmisbaar. Die verkoop is niet bespreekbaar", stelt de clubwatcher. "Dit zou wel eens een 'Nicolai Jörgensentje' kunnen worden. Aan de andere kant: er was wel meer belangstelling voor Álvarez. Op de Gold Cup is hij nu ook vaste basisspeler bij Mexico, dat is geen misselijke nationale ploeg."

Álvarez veroverde samen met Lisandro Martínez een basisplaats in de Johan Cruijff Arena. De Argentijn ontpopte zich in de tweede seizoenshelft eveneens tot steunpilaar, maar een nieuwe aanbieding kreeg hij nog niet. Dat zou steken bij de Argentijns international. "Er wordt met nieuwe contracten gestrooid. Steven Berghuis gaat heel veel verdienen en Dusan Tadic tekent een nieuw contract, maar bij Martínez zijn ze nog niet zo scheutig."

"Daar is wel verbazing over, omdat hij nog op zijn eerste contract zit. Die jongen is speler van het Argentijnse nationale elftal en ik denk dat hij ook wel een salarisverhoging verdient", aldus Verweij. De 23-jarige verdediger ligt nog twee jaar vast, met een optie voor een extra seizoen.