Bosz verdoet geen tijd: 'Als ik ergens hekel aan heb, is het laffe spelers'

Bosz verdoet geen tijd: 'Als ik ergens hekel aan heb, is het laffe spelers'

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 19:50vr 16-07-2021 om 19:50

Peter Bosz verkondigt een duidelijke boodschap in zijn eerste weken als trainer van Olympique Lyon. De Nederlandse trainer heeft zijn selectie meteen duidelijk gemaakt dat hij geen 'laffe spelers' wil.

Bosz begon zijn teneur in Lyon met een 5-1 oefenzege op amateurs. "Ik heb de groep verteld: Als ik ergens een hekel aan heb, is het aan laffe spelers. Dus dúrf! Fouten maken mag. In het begin zullen we fouten maken in hoe we willen spelen, leer daarvan", laat hij weten in het Algemeen Dagblad.

De oud-coach van onder meer Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zag zijn keeper meteen een doelpunt weggeven door de bal tijdens de opbouw in de voeten van de tegenstander te schuiven. "Die goal neem ik dan op me. We scoorden zelf ook drie keer door hoog druk zetten voorin."

Volgens Bosz, die hoopt op een hereniging met Andre Onana, wordt hij op drie vlakken beoordeeld in Lyon. "Ze zeggen: 'Er moet gepresteerd worden. We willen dat je jeugd inpast, want dit is een club die prat gaat op zijn jeugdopleiding. En we moeten aanvallend voetbal spelen'."

Dat aanvallende voetbal moet Bosz wel bewerkstelligen zonder Memphis Depay, die naar FC Barcelona is vertrokken. "Zijn twintig goals en zeventien assists zul je moeten compenseren. In principe is Moussa Dembélé zijn vervanger. Die jongen werd eerder voor 22 miljoen euro gekocht van Celtic en was vanaf januari een halfjaar verhuurd aan Atlético Madrid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws