'Bij AZ werd lat erg hoog gelegd, bij Feyenoord komen daar Legioen en media bij'

'Bij AZ werd lat erg hoog gelegd, bij Feyenoord komen daar Legioen en media bij'

17-07-2021 09:08
84

Arne Slot is druk bezig om er een compleet nieuwe speelstijl in te slijpen bij Feyenoord. De oefenmeester blikt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vooruit op het nieuwe seizoen.

De voormalig AZ-trainer denkt dat zijn oude club en Feyenoord niet veel verschillen. "Daar werd door de directie en mijzelf de lat heel hoog gelegd", doelt Slot op zijn periode in Alkmaar. "Bij Feyenoord komen daar het Legioen en de media bij. Hoe groot deze club echt is, zal ik vast ondervinden als we straks een keer verliezen en iedereen zegt en schrijft dat het helemaal niks was."

Slot hoopt dat hij snel succes gaat boeken met zijn nieuwe club. "Feyenoord was vorig seizoen de nummer 5 van Nederland, met een aanzienlijke achterstand op de meeste plekken daarboven. We willen het nu op een bepaalde manier gaan doen. Het zou wel lekker zijn als dingen meteen goed uitpakken. Voor het publiek én voor de spelers. Die hebben bevestiging nodig dat het werkt."

Of er een kampioenschap inzit, durft Slot niet te zeggen. "Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd of ik kampioen had kunnen worden met AZ, dan had ik aanvankelijk ook gedacht: 27 punten achter op Ajax en PSV, dat is heel erg lastig om dat ooit te dichten. Een jaar later was AZ, toen het seizoen onderbroken werd, gedeeld koploper. Nu is de uitgangspositie ook dat wij van een forse achterstand komen", sluit Slot af.