Olympische elftal Duitsland van veld na racistische uitlatingen Honduras-speler

Olympische elftal Duitsland van veld na racistische uitlatingen Honduras-speler

Gepubliceerd: zaterdag 17 juli 2021 om 13:03za 17-07-2021 om 13:03

Laatste update: zaterdag 17 juli 2021 om 13:04za 17-07-2021 om 13:04

Een krachtig signaal van de Duitse Olympische voetbalploeg: de spelers stapten tijdens een oefenduel met Honduras van het veld, nadat Hertha BSC-speler Jordan Torunarigha racistisch werd beledigd door een tegenstander.

Duitsland O23 bereidt zich op dit moment voor op de Olympische Spelen van later deze zomer. Het speelde zaterdagochtend een oefenwedstrijd tegen Honduras, maar die wedstrijd werd niet uitgespeeld. In de 85e minuut, bij een 1-1 stand, besloten de spelers van Duitsland van het veld te lopen. In een reactie via Twitter laat de Duitse bond weten dat ze dat deden na een racistische opmerking van een tegenstander aan het adres van Torunarigha.

Georginio Wijnaldum praatte tijdens het EK al over het racisme in de voetbalstadions. Waar hij eerder aangaf van het veld te stappen wanneer hij racistisch bejegend zou worden, nuanceerde hij dat tijdens een persconferentie tijdens het eindtoernooi. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat geluiden van de tribune gebruikt kunnen worden. Of ik naar de scheidsrechter stap? Dat denk ik ja. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit mee te maken", liet hij toen weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws