Jeugdig Feyenoord houdt Werder Bremen op gelijkspel na spectaculaire eerste helft

17-07-2021 13:53 Laatste update: 13:53
87

Feyenoord heeft de eerste van de twee wedstrijden tegen Werder Bremen gelijkgespeeld. De Rotterdammers kwamen via twee doelpunten van Naoufal Bannis al snel op een 2-0 voorsprong, kregen er vervolgens drie om de oren, maar door een goal van Noah Naujoks stond er na ruim negentig minuten spelen een 3-3 eindstand op het scorebord.

Trainer Arne Slot stuurde een jong elftal de wei in en dat zorgde in de openingsfase voor fris en fruitig voetbal. Feyenoord kwam al snel op een 2-0 voorsprong: Bannis zorgde na vier minuten met een fraaie treffer voor de 1-0. Vier minuten later mocht hij aanleggen vanaf de penaltystip. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound was het alsnog raak.

De Rotterdammers haalden de rust niet met de voorsprong op zak. Door doelpunten van Ilia Gruev en Johannes Eggestein zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-2 tussenstand. Ongeveer tien minuten na rust kwamen de Duitse gasten zelfs op voorsprong: weer was het Eggestein die het net wist te vinden.

Met nog een tiental minuten te gaan zorgde Naujoks tot tevredenheid van Slot voor de gelijkmaker. Dat deed hij op zeer fraaie wijze, met een lobje. Later vandaag nemen Feyenoord en Werder het nog een keer tegen elkaar op. Verwacht wordt dat Slot dan kiest voor een geroutineerder elftal.